Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: porumb fermentat

porumb fermentat 3 years 6 months ago #1283

  • murymera
  • murymera's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 12
  • Karma: 0
a folosit cineva?citeva sfaturi.............
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1284

  • r3kynu
  • r3kynu's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • NORD CRAP C&R Baia-Mare
  • Posts: 326
  • Thank you received: 5
  • Karma: 1
ce vrei sa stii?
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1285

  • murymera
  • murymera's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 12
  • Karma: 0
daca este o nada buna, in ce perioada este bine sal folosim si in ce cantitati se foloseste.
am auzit ca daca se nadeste prea mult cu el riscam sa alungam pesti din zona.......
o reteta ..........
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1286

  • r3kynu
  • r3kynu's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • NORD CRAP C&R Baia-Mare
  • Posts: 326
  • Thank you received: 5
  • Karma: 1
Pt o partida scurta ex: max 48 ore, este o nada buna pt amuri( cteno).
De preparat nu este greu- Trebuie sa ai un bidon sau ceva ce se inchide ermetic,se pune porumb,apa si iaurt. Se lasa minim doua saptamani.B)
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1287

  • alec_newssy
  • alec_newssy's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 96
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Sau poti sa il pui doar in lapte(crud),adica nefiert dar perioada de preparare este de aproximativ 4-6 saptamani!B)
Bila perfecta nu exista.....
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1293

  • murymera
  • murymera's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 12
  • Karma: 0
in ce perioada a anului este eficent si in ce cantitati se poate momi,astfel incit sa nui fugarim de pe patu de nada...............
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1305

  • dannC
  • dannC's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • alejandro carp team
  • Posts: 269
  • Thank you received: 5
  • Karma: 0
cred ca raspunsurile la intrebarile tale vor veni in urma experientei proprii, nu este ca si la matematica,la pescuit sunt multe variabile pe care fiecare pescar le intelege si le percepe in felul sau.O reteta exacta nu cred ca vei primi pentru ca nu cred ca exista pescar d crap care sa isi permita asa ceva.Statul pe balta,incercarea de a intelege crapul si modul lui de hranire,nereusitele care la un moment dat se pot transforma in victorii iti vor da satisfactia gasirii raspunsurilor la aceste intrebari.
Cand viata iti da lamai, cere tequilla si sare iar apoi cheama-ma si pe mine
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1307

  • murymera
  • murymera's Avatar
  • OFFLINE
  • Fresh Boarder
  • Posts: 12
  • Karma: 0
multumesc pt raspunsuri.
se pote inchide............
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1312

  • cosmin
  • cosmin's Avatar
  • OFFLINE
  • Administrator
  • Posts: 223
  • Thank you received: 4
  • Karma: 0
Iaurt,bere si malai intr-o cutie ermetica.
La acel porumb mirosul este grotesc.Daca tu vrei sa porti manusi cand il folosesti dai bataie.
Pot sa-ti spun doar atat:Pescari care pana anul trecut, pescuiau cu tocoz si malai,acum pescuiesc la boilies si chiar recomanda aceasta forma de pescuit,cu tot ce inseamna ea.
Concluzia......totul e din bile.:laugh: B)
Cred in legaturile formate din incredere si adevar.
The administrator has disabled public write access.

Re: porumb fermentat 3 years 6 months ago #1317

  • alec_newssy
  • alec_newssy's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 96
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Clar e din bile!
Dar trebuie sa trecem prin mai multe etape de initiere,pana sa ajungem la bile.Una dintre aceste etape este cea cu porumb fermentat(urat mirositor).S-au castigat cateva concursuri mici,de amatori folosind acest fel de nada.Imi sustin parerea in continuare si anume ca e o nada buna pentru amur,insa atentie cum este depozitat si transportat,unora nu le-a iesit mirosul din masina nici dupa o luna!:evil:
P.S.Intrebati-l pe Adi din Satu Mare!:P
Bila perfecta nu exista.....
The administrator has disabled public write access.

porumb fermentat 1 year 6 months ago #2411

  • costi02
  • costi02's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 35
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
din lipsa acuta de iesiri la pescuir, m-am apucat de vreo o luna sa gauresc boabe de porumb. daca pe unde am mers pana acum momeala folosita a fost porumbul, m-am gandit sa vin in sprijinul meu sai sa-mi pregatesc singur boabele. pe langa degetele care au avut cel mai mult de suferit, in conditiile in care burghiul nu mergea intotdeauna pe unde trebuia, mai exista si problema ce sa fac acum cu ele gaurite. adica, sa le dipuiesc, sa le las cu aroma naturala.
haideti cu idei ca si asa vad ca activitatea-i moarta nu numai pe lacurile de pescuit dar si aici!
The administrator has disabled public write access.

porumb fermentat 1 year 6 months ago #2412

  • alec_newssy
  • alec_newssy's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 96
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Salut.
Daca ai posibilitatea incearca sa faci mai multe feluri de porumb.De exemplu poti sa pui in dip-uri diferite boabele de ex:(capsuna,usturoi,scoica etc),la care de asemenea poti adauga coloranti daca doresti,poti sa lasi si o parte din boabe natur.
Pe de alta parte nu vreau sa iti stric placerea, dar de cand au aparut pe piata boabele artificiale de porumb, e mai comod sa le folosesti pe acelea.Sunt colorate, unele sunt si flotante si se si gauresc usor.
Spor la treaba
Bila perfecta nu exista.....
The administrator has disabled public write access.

porumb fermentat 1 year 6 months ago #2413

  • costi02
  • costi02's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 35
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Multam` de sfat, dar inca nu pot sa ma acomodez cu plasticele, am impresia cand le folosesc ca o sa le ocoleasca pestetele exact din cauza platicului sau siliconului, nu-mi inspira incredere si stau nelinistit pe langa bete. am porum rosu aprins, natural si boabe galbene, in idea ca sunt putine baltile unde folosim bile si pelete, preponderent este porumbul, atunci m-am gandit sa le gauresc acasa, si mai mult din lipsa de activitate:-)
The administrator has disabled public write access.

porumb fermentat 1 year 6 months ago #2414

  • vlady_sax.2008
  • vlady_sax.2008's Avatar
  • OFFLINE
  • Expert Boarder
  • Posts: 138
  • Thank you received: 4
  • Karma: 2
Salutare. Eu personal am prins crapi si cu porumb fermentat...doar ca nu am folosit iaurt... sau bere. Berea merge bine altfel... si pe firul de par.. nu zic ca nu :)) mai ales cea cu lamaie... proba personala... reusita. :)) Eu mi-am preparat porumbul astfel: Intr-un bidon de 5 litri, am pus cam jumate porumb.... apoi am adaugat apa, sa treaca peste el, apoi o cana mare de zahar + betaina. si l-am pus pe balcon la soare.... cam 2 saptamani.. amestecand in el cam in fiecare seara sau tot a 2 zi. Betaina are si ea rostul ei de a infometa pestii zic eu, si nu cred ca e rea folosita..bine-nteles in cantitati proportionale nadei. iar boabele de porumb care le folosesc pe firul de par.... eu le tin in ulei de canepa, boabe fermentate. . .... . Fir intins... :) VIne primavara... . :D
Fir intins !!! 0756 70 70 69
The administrator has disabled public write access.

porumb fermentat 1 year 6 months ago #2416

  • costi02
  • costi02's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior Boarder
  • Posts: 35
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
eu din contra, fierb porumbul (care a stat inmuiat inainte) in oala cu presiune circa 20-30 minute, si apoi il pun in apa in care a fiert cu diferite arome, nu am incercat cu berea cu porumb. la mine a dat rezultate berea cu carnati si gratar dar niciodata nu-i tarziu. pe carlig am folosit porumb din galeata de nadit, si porumbul uscat, iar cele mai bune rezultate le-am avut la bonduel, cutia aia din Ungaria, nu de la noi ca ai nostrii au taiat bobul rau:-)
in iarna mi-am mai achizitionat ceva pelete pentru carlig, sper sa scap de ultracunoscutul porumb, si astept primul lac din Maramures unde se va pescuii in special ci bile.
P.S, nu am reusit sa prind caracatita si s-o storc in borcan, cine o vede sa-mi dea de stire.
P.S.S- daca arata ca socra-mea, ea e, cine o prinde sa o stoarca bine, dau o palinca de cazan!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: vlady_sax.2008
  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.657 seconds